Novosti

Geberit rješenja za sanitarne sisteme

Geberit rješenja za sustave na području sanitarnih sustava i cjevovoda opće su poznata u sektoru sanitarija, grijanja, ventilacije i klimatizacije. S proizvodima marke Geberit poistovjećuje se 

visoka kvaliteta,  trajnost i jednostavna instalacija. U našim trgovinama možete pronaći GEBERIT PLUVIA i GEBERIT MEPLA.

– Višeslojni cijevni sistem GEBERIT MEPLA

Višeslojni cijevni sustav Geberit Mepla kombinira prednosti plastičnih i metalnih materijala. Time se omogućava brzi napredak rada na gradilištu u skladu s relevantnim standardima i propisima. Mepla se može koristiti fleksibilno i brzo, a trajno je nepropusna.

Otporan na koroziju, dugotrajan i lagan. Sustav Geberit Mepla otporan je na koroziju i lagan, a načelno je stabilniji i trajniji od plastičnih cijevi. Sustav je testiran prema EN ISO 21003 i zato je u skladu sa svim uobičajenim standardima. Prikladan je za korištenje sa svim kvalitetama pitke vode pa zato nije potrebna prethodna analiza pitke vode. Može se koristiti u instalacijama pitke vode i grijanja.

Fleksibilne cijevi i tehnologija brzog i pouzdanog spajanja su ono zbog čega je sustav Geberit Mepla ekonomičan. U usporedbi s ostalim tehnikama instalacija, on postiže uštedu troškova do 20 posto, budući da je neophodno manje cijevnog materijala i rada, ali i manje fitinga. Dodaci Geberit MeplaTherm predstavljaju asortiman s cijevima i fitinzima za instalacije grijanja. Dostupni su fitinzi za stiskanje od materijala PVDF, mjedi i bronce.

Područja primjene sustava Geberit Mepla
Cijevi za pitku, vruću i hladnu vodu do 70°C, PN10
Slana voda
Osmozna, potpuno ili djelomično demineralizirana, kao i omekšana voda
Kišna i površinska voda maks. pH vrijednosti do > 6,0
Otvoreni i zatvoreni krugovi vode
Cijevi za grijanje, za radijatorske priključke do 85°C, PN10
Cijevi za hlađenje od -10°C do +40°C, PN10
Sustavi komprimiranog zraka do 10 bar

– Sistemi krovne odvodnje GEBERIT PLUVIA

Odvodnja dvostruke količine kišnice pri upola manjem promjeru

Geberit desetljećima postavlja standarde u krovnoj odvodnji pomoću sustava s podtlakom Geberit Pluvia. Posebna konstrukcija vodolovnog grla Geberit Pluvia osigurava da se dovodne cijevi i odvodne vertikale brzo napune bez zračnih džepova kada pada kiša. Zatvoreni vodeni stup nastaje se u cijevima čime se stvara podtlak u sustavu cijevi te tako rezultira isisavanjem vode. Brzina odvodnje i kapacitet u znatnoj se mjeri povećavaju u odnosu na uobičajene odvode, usprkos manjim dimenzijama cijevi. Velika brzina protoka vode povećava snagu samočišćenja, a

Veća sloboda pri projektiranju, veća ekonomičnost

Geberit Pluvia arhitektima nudi veću slobodu pri projektiranju, a vodoinstalaterima i projektantima sanitarija manji broj vodolovnih grla, odvodnih vertikala i podzemnih cijevi. Zbog podtlaka nije potrebno projektirati nagibe dovodnih cijevi koje vode do odvodnih vertikala, što znači da je instalacija lakša i da zahtijeva manje prostora. Također su smanjeni troškovi materijala i troškovi iskopavanja.

Prednosti Geberit Pluvia sistema

 

  • Arhitektonska fleksibilnost u projektiranju i korištenju objekta
  • Sistem se sam čisti
  • Manje grla, cijevi i fazonskih komada
  • Smanjene dimenzije cijevi
  • Manji troškovi materijala
  • Jednostavno i brzo pričvršćenje sistema
  • Kraće vrijeme za izvođenje na objektu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *