Bojler Radijator

Prema dugogodišnjim iskustvima iz projektovanja i izvođenja instalacija centralnog grijanja kao i stečenim znanjima u proizvodnji kotlova na čvrsto gorivo preporučujemo ugradnju akumulacija grijne vode AK u sisteme individualnih grijanja u sprezi sa svim konstrukcijama kotlova iz našeg proizvodnog programa.

Posebno dobar efekat akumulaciji je kod serije FK koja ima pinudno sagorijevanje sa centrifugalnim ventilatorom. Kotlove serije GR koji sagorijevaju drvo po principu pirolize nemoguće je i pustiti u rad bez ugradnje akumulacije tople vode za grijanje.

Opis

U ponudi imamo slijedeće modele akumulatora toplote:
– akumulator toplote AK
– akumulator toplote sa cijevnim izmjenjivačem za solarno grijanje – AKS (S za spiralu)
– akumulator toplote sa INOX bojlerom za sanitarnu vodu – AKB (B za bojler)
– akumulator toplote sa cijevnim izmjenjivačem i INOX bojlerom – AKBS (BS za bojler i spiralu)

Glavni razlozi za upotrebu akumulacije tople vode su:
– Bolje iskorišćenje ogrijeva tj. ušteda energije. Daje nam mogućnost da kotao radi na višim režimima temperatura, gdje je iskorišćenje bolje, a u isto vreme akumulira višak energije koji se ne potroši u radijatorima.
– Duži vijek trajanja kotla. Kad kotao radi na višim režimima onda je nemoguće da dođe do pojave kondenzacije što direktno utječe da i kotao ima duži radni vijek.
– Manji broj loženja u toku dana. U zavisnosti od veličine akumulacije moguće je da samo poslije jednog loženja imate višesatno ili višednevno grijanje.
– Bolja raspodjela energije. Ako postoji više grijnih krugova, omogućava dobro balansiranu raspodjelu grijne vode u svaki dio instalacije što treba da bude podržano odgovarajaćim automatikama.
– Sabiranje više izvora energije. Upotrebom izmjenjivača lako sabiramo energiju dobijenu solarnim kolektorima,kotlom na čvrsto, kotlom na tečno ili gasovito gorivo kao i elektro kotlom.
– Olakšana proizvodnja sanitarne vode. Omogućava kontrolu rada kotla na čvrsto gorivo a samim tim i kvalitetno poboljšava proizvodnju sanitarne vode.

Karakteristike akumulatora grijne vode – AK

Konstrukcija akumulatorskih posuda AK je izrađena od konstrukcionog čelika i sfernih dančića, zavarena postupcima automatskog zavarivanja tako da lako izdržava radne pritiske i pritiske ispitivanja od 5 bara.

Izolacija posude omogućava minimalne gubitke energije u okolni prostor i oni iznose oko 0,3 Cْ za sat vremena. Preporučena količina vode po kilovatu snage kotla je 30÷50 L.

AK serija akumulacija izrađuje se u tri veličine 500,800 i 1000 L, a ako je korisniku potrebna veća količina vode povoljno je spojiti i dvije posude.

Na vrhu posude je priključak za sigurnosni vod, dok za više krugove grijanja ili za spajanje više posuda, postoji 8 priključaka od 5/4 cola. Postoji i 4 priključka od 1/2 cola koji se koriste za sonde odgovarajucih automatika ili za termometre.

Dodatne informacije

Kapacitet

1000 – 1190, 500 – 650, 800 – 890

Robna marka

Radijator Inženjering

Download

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Bojler Radijator”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *