Industrijski kotao Tkan

Serija TKAN poslije osnovnih i masovno proizvođenih modela TKAN 1 i TKAN 2, ima i svoj nastavak u smislu povećanja snage. To su takođe kotlovi namjenjeni za sagorjevanje biomase i zbog svojih snaga primjene od 60 do 300 Kw, spadaju u grupu industrijskih kotlova na biomasu.

Opis

Pod pojmom biomase prije svega se misli na pelet, ali se bez ikakvih problema sagorjevaju i koštice od voća, (višnja, trešnja, šljiva.) Proces sagorjevanja se vodi automatski pri čemu su osnovna dva parametra, temperatura vode u kotlu i temperatura izduvnih gasova. Potpaljivanje je automatsko i vrši se sa dva snažna elektro grijača. Regulisanje snage vrši sam korisnik, koristeći zadatu količinu unešenog goriva i snagu ventilatora. Moguće je ugraditi i sobni termostat sa vremenskim programiranjem.

Industrijski kotlovi na biomasu su izrađeni od kotlovskih limova debljine 6 mm i više. Izmenjivač toplote je od bešavnih, kotlovskih cijevi. Stepen iskorišćenja je blizu 90% na pelet. Temperature dimnih gasova na izlazu su od 170 do 190 stepeni pri višim režimima, što uvijek možemo da provjerimo na displeju automatike.

Uz TKAN industrijske kotlove ide i ( dnevni ) mali silos čija je zapremina 800 litara. On ima mogućnost povezivanja sa velikim silosom i to bočno i čeono. Veliki silos pravi kupac prema dimenzijama raspoloživog prostora i on se pužnim transporterom povezuje sa malim silosom. Automatika podržava priključenje motora tog pužnog transportera.

U slijedećoj tablici prikazane su osnovne dimenzije za sada najvećeg industrijskog kotla na biomasu TKAN 300. Za osnovne dimenzije snaga, 60, 100, 150, 200, 250 i 300 Kw obratiti se direktno ovlašćenim prodavnicama ili fabrici. Industrijski kotlovi na pelet serije TKAN 60 – 300 dodatna oprema Kotlovi serije TKAN snaga od 60 do 300 KW proizvode se i u varijantama sa dopunskom opremom. Dopunska oprema se odnosi na funkcije automatskog čišćenja i automatskog transporta peleta. Kotao po svojoj termodinamičkoj konstrukciji ostaje isti, promjene se odnose na sledeće sklopove:

1) Ložišni dio
2) Termo izmjenjivački dio, odnosno njegova vrata
3) Ciklon za izdvajanje pepela
4) Veliki silos i automatizovanim transportom do kotla

1) U ložišnom dijelu, za automatsko izdvajanje pepela ugrađuju se dvije pužne spirale sa svojim elektro pogonima. One pepeo ubacuju u dvije kutije koje povremeno treba prazniti.

2) Na vrata izmjenjivačkog sklopa cijevi ugrađuje se sistem elektromagnetnih ventila koji povremeno puste vazduh pod pritiskom i na taj način čiste cijevi kotla od pepela i čađi. Potreban je izvor vazduha pod pritiskom određenog kapaciteta kao i automatika koja vodi ovaj proces.

3) Zbog smanjene emisije čestica pepela u vazduhu, preporučuje se ugradnja ciklona naročito ako je kupac ugradio i sistem pneumatskog čišćenja.

4) Kod velikih sistema gdje se dnevna potrošnja peleta kreće i od nekoliko stotina kilograma, pa do nekoliko tona, preporučuje se ugradnja velikog silosa sa kofičastim elevatorom. On je sistemom pužnih transportera vezan sa malim silosom, a cijeli proces dopreme je automatizovan sa sondama minimuma i maksimuma u malom silosu.

Dodatne informacije

Boja

Crvena

Robna marka

Radijator Inženjering

Snaga

115 – 135, 140 – 165, 170 – 195, 200 – 235, 240 – 265, 270 – 295, 50 – 70, 75 – 90, 95 – 110

Vrsta goriva

Drvo

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Industrijski kotao Tkan”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *