Kotao Biomax

Do ovih kotlova došlo je poslije višegodišnjeg iskustva sa kotlovima na pelet serije TKAN. Pored peleta moguće je koristiti koštice višnje, trešnje itd.

Za neka druga goriva za koja bi koristili automatsko nalaganje potrebne su dodatne adaptacije mehanizma za doziranje,tako da treba konsultovati naše konstrukciono odjeljenje.

Opis

Jedna od glavnih karakteristika po pitanju univerzalnosti goriva kod TKAN serije jeste da se prelaz sa automatskog nalaganja peleta,na ručno loženje drveta obavlja za samo par sekundi. Ova karakteristika je ostala dobra osobina i Biomax serije,s tim da Biomax ne treba upotrebljavati duže vreme na drvo. Ova serija je izrazito namjenjena peletu kao gorivu. Drvo je više kao alternativa od nekoliko dana u slučaju nestanka peleta ili remonta mehanizma za nalaganje.

Glavne karakteristike koje odvajaju ovu seriju u odnosu na druge pelet kotlove:

Cijevni izmjenjivač vertikalno postavljen. U bešavnim kotlovskim cijevima smješteni su odgovarajući spiralni turbulatori. Ovim se utjecalo na stepen iskorišćenja ali i na lakše čišćenje.

Sekundarni vazduh. Do potiska sekundarnog vazduha dolazi radom usisnog turbinskog ventilatora koji izdržava povišene temperature. Ulaz vazduha je kroz leptir rozetnu na zadnjoj strani pa kroz komoru za sekundarni vazduh direktno u vrh plamena. Tokom tog puta, a naročito u vatrootpornoj komori, sekundarni vazduh se dogrijava, pa tek tako dogrijan dolazi u kontakt sa plamenom. Veoma važna funkcija usisnog ventilatora je i da spriječi pojavu dima na vratima i otvorima kotla.

Način potpale. Kod ove serije kotlova koriste se keramički grijači za potpalu renomiranog njemačkog proizvođača. Glavna karakteristika je dug radni vijek i izdržljivost i prilikom rada na visokim temperaturama. Zbog navedenih karakteristika BIOmax je platforma na kojoj će se dalje usavršavati proces sagorijevanja peleta. Prije svega se tu misli na kontrolu rada ventilatora na osnovu informacija lambda sonde.

Sadašnjim konstruktivnim rješenjima Biomax ima izuzetan stepen iskorišćenja kako ložišta tako i izmjenjivača i taj procenat ide preko 90. Limiti emisija CO,CO2 kao i čestica prašine su u okvirima standarda EU tako da ova serija ostvaruje preduslove dobijanja benefita na tržištima zemalja EU zbog ovih eko karakteristika.

Dodatne informacije

Boja

Crvena

Robna marka

Radijator Inženjering

Snaga

15 – 25

Vrsta goriva

Pelet

Download

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Kotao Biomax”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *