Kotao Tkan

Kotao TKAN je razvijen sa ciljem da RADIJATOR INŽENJERING ponudi tržištu kotao koji je po svojim mehaničkim i termičkim osobinama izrazito namenjen biomasi kao gorivu.

Koristeći uopšteni pojam „BIOMASA“ naravno da se prije svega misli na pelet, ali treba istaći i mogućnost loženja sa košticama voća (višnja, trešnja…), a za sve ostale vrste goriva, treba pitati samu fabriku.

Opis

S’ druge strane zahtjevi tržišta su uvijek okrenuti ka što većoj univerzalnosti goriva, tako da je TKAN moguće ložiti i sa čvrstim gorivima (drvetom, ugljem…) i tada je loženje ručno. Samo sagorjevanje se u ovoj situaciji odvija pod prinudnom promajom ventilatora,tako da je TKAN u ovim uslovima efikasniji nego njegovi prethodnici koji funkcionišu po principu slobodne promaje.

Prilokom sagorjevanja peleta koriste se dva ventilatora, za primarni i sekundarni vazduh. Njihov rad je odvojen i oba su vođena kotlovskom automatikom.

Stepen korisnosti na pelet je preko 90%.

Vrijednosti dimnih gasova mogu u svakom trenutku da se očitaju na displeju. Svaka veličina TKAN kotla posjeduje bakarni izmjenjivač za priključivanju ventilatora za termičko osiguranje kao i klapnu za potpalu. Svi dijelovi vodenog dijela kotla izrađeni su od bešavnih cijevi i kotlovskih limova debljine 5mm, u zavisnosti od snage kotla. Samo ložište je napravljeno od masivnih izolacijskih materijala i sivog liva. Serija kotlova TKAN proizvodi se u dvije varijante snage TKAN1 i TKAN2. TKAN 1 pokriva opseg snaga od 20-35 kW, a TKAN 2 je u opsegu 40-49,5 kW.

Dodatne informacije

Boja

Crvena

Robna marka

Radijator Inženjering

Snaga

15 – 25kW, 30 – 45kW

Vrsta goriva

Drvo, Kombinovano, Pelet

Download

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Kotao Tkan”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *